/
  • Rolf Hut

   Ik ben wetenschapper aan de TU Delft en los mijn problemen met een MacGyver instelling op. Ik maak meetapparatuur van consumenten electronica. Ik zoek nieuwe inzichten in bestaande openbare data-bronnen. Ik motiveer studenten om te leren door te ontdekken, te bouwen, te doen.

   Daarnaast ben ik duizendpoot en heb ik een brok energie dat ik gebruik om dingen, projecten en evenementen op te zetten. Regelmatig schuif ik bij Nieuws en Co, rond 18.15 op NPO Radio 1 aan. Daar praat ik over het nieuws vanuit mijn wereld gezien, zoals in dit voorbeeld over techniek voor iedereen, niet alleen voor ingenieurs.

   Ik schreef het boek Rolfs Maakbare Wereld. Ik ben publiek spreker over techniek en wetenschap. Ik schrijf een maandelijkse column in de Volkskrant over techniek voor in huis. Ik geef workshops van festivals tot basisscholen waarin van jong tot oud leren dat techniek leuk is voor iedereen, niet alleen voor bèta's. Ik ben vooral eindeloos nieuwsgierig. Online en in mijn eigen leven kom ik continu projecten en projectjes tegen waar mijn geek-hart sneller van gaat kloppen. En daar schrijf ik dan een stukje over. Ter informatie, of ter inspiratie. Maar in ieder geval ter vermaak.

   Op deze website publiceer ik mijn blogs, columns en andere schrijfsels, of als die ergens anders staan, publiceer ik hier een link. Ook aankondigingen van en links naar media-optredens vermeld ik hier. Over mijn wetenschappelijke werk publiceer ik op deze site blogs die op een leken-publiek gericht zijn. Voor mijn wetenschappelijke artikelen ben ik te volgen op researchgate en natuurlijk op mijn TU Delft pagina.

   Wil je me boeken voor een lezing of een workshop, neem dan contact op met de Speakers Academy of benader me op twitter: @rolfhut.

  • Recente blogs en nieuws

   Verbazend

   April 29, 2011

   What the Fuck? Ik zie het zijn ogen terwijl ik langsfiets met een grote rode lichtgevende ballon aan mijn fiets gebonden. De man is verbaasd. Precies wat ik wil. Ik herken de verbazing. Zo kijk ik naar een stapel aan elkaar gelaste fietsen. Of naar een vloer van pindakaas. What the Fuck probeert [...]

   lees verder

   Mooi figuurtje

   April 22, 2011

   Ik hou van mooie figuren. Ik ben nou eenmaal visueel ingesteld. Ik zie veel liever mooie krommes, duidelijke lijnen, dan tabellen vol met getallen. Kijk zelf maar: deze tabel of liever dit plaatje. Maar één figuur geeft vaak slechts één visie van wat er in een verzameling gegevens te zien is.[...]

   lees verder

   83 of page 84